Vastaukset kysymyksiisi

Mikä on Conthrive?

Conthrive on uudenlainen hackathon-tyyppinen tapahtumakonsepti, jonka visiona on kehittää Jyväskylän kaupunkia asumis- ja liiketoimintaympäristönä. Tapahtuma kerää viikonlopun ajaksi saman katon alle Jyväskylän alueen korkeakouluopiskelijoita, yrityksiä ja organisaatioita ratkomaan alueellisia kehityshaasteita.

Saanko opintopisteitä?

Totta kai! Jyväskylän yliopiston opiskelijat voivat saada 2 opintopistettä suorittamalla kurssin Innovaatiotoimintaan osallistuminen (ITKY126) ja JAMK:n opiskelijat voivat saada opintopisteitä suorittamalla Road to Hackathon kurssin.

Kuka voi osallistua?

Conthriveen voivat osallistua kaikki opiskelijat alaan katsomatta ja eri alojen yritykset voivat myös osallistua. Uskomme, että kuka tahansa voi osallistua hackathoniin.

Kuinka ilmoittaudun?

Lisätietoja Conthrive 2020 ilmoittautumisesta tulossa pian!

Kuinka tiimit muodostetaan?

Voit ilmoittautua valmiin tiimin kanssa tai voit ilmoittautua yksin. Me muodostamme tiimit yksin ilmoittautuneista. On myös mahdollista, että pääset samaan tiimiin eri yritysten työntekijöiden kanssa. Tarkemmat ohjeet ilmoittautmiseen liittyen julkaistaan lähempänä ilmoittautumisen alkamista.

Miten Conthrive eroaa muista hackathoneista?

Conthrive keskittyy ratkomaan paikallisia ongelmia, kun taas monissa muissa hackathoneissa ratkotaan yksittäisten yritysten ongelmia. Monet hackathonit ovat myös hyvin teknologiapainotteisia, mutta Conthrive kerää poikkitieteellisä tiimejä ratkomaan erilaisia ongelmia.

Mikä on hackathon?

Hackathonit ovat tapahtumia, joissa osallistujat työskentelevät tietyn ajan ja kehittävät ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Hackathonit vahvistavat yhteisöjä, joiden kehittämistä varten hackathon on järjestetty. Hakcathonit tarjoavat osallistujille oivan mahdollisuuden oppia ja kokea jotakin uutta ja erilaista.

Mitä jos en osaa koodata?

Ei hätää, ei sinun tarvitsekaan! Uskomme, että hackathoniin voi osallistua kuka tahansa, koska hacakthoneissa tarvitaan luovaa ongelmanratkaisua. Conthrivessä kehitettyjen ratkaisuiden ei välttämättä tarvitse olla tietokone-ohjelmia tai liittyä teknologiaan, ne voivat olla mitä tahansa. Käytä vain mielikuvitustasi ja luovaa ajattelua. Tiimeissä on kuitenkin hyvä olla teknologiaorientoinuteita jäsensiä, mikäli ratkaisunne vaatii esimerkiksi ohjelmointitaitoja.